Историјски моменат за требињску одбојку, ЖОК ”Леотар” изборио пласман у Прву лигу Р. Српске

Јуче је у Требињу, у дворани ЈУ ОШ ”Ј. Ј. Змај”, а у организацији ЖОК ”Леотар” одигран завршни турнир за првака Друге лиге Р. Српске у женској конкуренцији. Учествовале су 4 екипе, побједнице својих група током лигашког дијела такмичења: ОК ”Приједор” из Приједора, ОК ”Дрина” из Зворника, ОК ”Котор Варош” из Котор Вароши и требињски ЖОК ”Леотар”.

  

У полуфиналним утакмицама, максималне побједе остварили су ”Леотар” против ”Котор Вароши” 3:0 (25:18, 25:19, 25:14), а послије званичне церемоније отварања турнира, и ”Дрина” против ”Приједора” 3:0 (25:10, 25:20, 27:25).

А онда је на ред дошла финална утакмица. Дуел готово равноправних противника. Играчице обје екипе пружиле су свој максимум и оставиле последњи атом снаге на паркету пред више од 200 гледалаца. По процјенама многих, ниво приказане игре надмашио је друголигашки ранг, а када се томе дода и спектакуларан четврти сет који је трајао 40-ак минута, могло се констатовати да је то била одбојкашка посластица за све присутне у дворани. На срећу домаће публике са сретним крајем, ”Леотар” је савладао ”Дрину” са 3:1 (25:19, 19:25, 25:15, 30:28) и тиме обезбједио пласман у Прву лигу Р. Српске од наредне сезоне. Да је било обрнуто, не би било незаслужено.  Зворничанке ће имати још једну прилику да се домогну друштва најбољих, кроз утакмице баража са ”Славијом” из И. Сарајева. Побједник тог двомеча такође ће обезбједити прволигашку визу за сезону 2019/2020.

Пехар капитену побједничке екипе Јелени Руњевац предао је Ђорђе Ликић, предсједник Стручног савјета ОС РС. Славље у дворани је могло да почне… Не сумњамо да је настављено и током вечери, заслужиле су то домаће играчице. У овом историјском догађају и дану за требињску одбојку, ипак посебне заслуге припадају тренеру Миши Пешићу и његовим најближим сарадницима Миленку Мулини и Огњену Милојевићу, без чијег великог рада и залагања овај успјех не би био могућ и остварљив.

   

Наше колегинице и колеге које су биле делегиране за овај турнир су на највишем нивоу одрадиле повјерени задатак, и без готово иједног озбиљнијег приговора привеле такмичење крају. Судијски колегиј сачињавали су: делегат-контролор Небојша Карадеглија, записничари Славица Игњатић, Тамара Краљевић и Анђела Даниловић, линијске судије Растко Лечић, Илија Крунић и Филип Лечић, те судије Миодраг Илић, Небојша Кулиџан и Никола Козић.

  

УОС ОСРС овим путем упућује најискреније честитке ЖОК ”Леотар” на оствареном резултату и пласману у Прву лигу Р. Српске.

Фотографије са овог догађаја можете пронаћи на нашем сајту, као и сваки пут до сада са сличних манифестација, у ФОТОГАЛЕРИЈИ.

Повезани текстови