У Љубињу одигран јубиларни 40. МОТ ”Јово Ђурић”

Протекла два дана у љубињској спортској дворани ”Боровик” одржао се традиционални Меморијални одбојкашки турнир, који носи име покојног Јове Ђурића, репрезентативца бивше Југославије, човјека који је донио прву одбојкашку лопту у град под Радовињом и основао локални одбојкашки клуб који егзистира пуних 57 година, тачније од 1961. године. Ово је било јубиларно, 40. издање меморијала, који је ове године носио међународни карактер, с обзиром да су учешће поред домаћина узеле екипе Сутјеске из Никшића, Будућности Капитал Плазе из Подгорице и јуниорски тим новосадске Војводине НС Семе.

Посебну драж турниру дала је чињеница да је тренер новосадске екипе, Ђорђе Ђурић, Јовин син, и сам прослављени репрезентативац бивше државе и вјероватно најквалитетнији и најславнији изданак познате љубињске одбојкашке школе. Ђорђе је био члан репрезентације Југославије која се на ОИ у Атланти 1996. године окитила бронзаном медаљом. Ово је било прво појављивање Ђорђа Ђурића у некој званичној улози на паркету љубињске дворане након више од 25 година. Све то утицало је да емоције буду израженије него обично, а и одзив публике био је изнад просјека.

Што се тиче такмичарског дијела, екипа из Подгорице показала је највише и сасвим заслужено носи пехар кући. Са двије максималне побједе, Подгоричани су показали да су у овом тренутку припрема за предстојећу сезону најспремнија, а зашто не рећи и најквалитетнија екипа. У полуфиналним утакмицама постигнути су следећи резултати:

Љубиње-Банком – Војводина НС Семе (јуниори) 3:1

Будућност Капитал Плаза – Сутјеска 3:0

У утакмицама за коначни пласман остварени су следећи резултати:

Војводина НС Семе (јуниори) – Сутјеска 3:0 – утакмица за треће мјесто

Будућност Капитал Плаза – Љубиње-Банком 3:0 – финале

За најбољег играча турнира проглашен је коректор побједничке екипе Милутин Павићевић. Њему је награду уручио Станко Турањанин, ветеран и бивши играч клуба из Љубиња, и саиграч Јове Ђурића.

Пехар капитену побједничке екипе Милутину Павићевићу предао је Ђорђе Ђурић, чиме је затворено 40. издање овог традиционалног меморијалног турнира, чија је организација ове године била на знатно вишем нивоу него неких претходних година.

 

Све утакмице турнира судиле су наше колеге из Љубиња, и нема сумње да ће им ове четири одсуђене утакмице послужити као добра припрема за сезону која је пред вратима.

Повезани текстови