Наши клубови сазнали противнике на европској сцени за наредну сезону

                

Јуче је у сједишту ЦЕВ у Луксембургу обављен жријеб за европска клупска такмичења за сезону 2018/2019. У бубњу су се нашла и четири клуба из БиХ који ће представљати ОС БиХ наредне сезоне у европским такмичењима. Занимљиво, сва четири клуба долазе из ОСРС.

У Лиги шампиона наступиће ЖОК ”Бимал-Јединство” у женској конкуренцији и ОК ”Младост” из Брчког у конкуренцији одбојкаша.

У Челенџ купу Босну и Херцеговину ће у сезони 2018/2019 представљати ЖОК ”Гацко” у конкуренцији жена и ОК ”Радник” из Бијељине у мушкој конкуренцији.

Вољом жријеба, наши клубови ће путовати у Француску, Бугарску, Израел и Србију.

Бимал-Јединство ће у другој рунди Лиге шампиона играти против француског Аспит Милуза. Прва утакмица играће се у Брчком 23. или 24. октобра, а реванш седам дана касније у Милузу.

Младост је за противника добила бугарску екипу Нефтохимик 2010 Бургас. И Брчаци ће прву утакмицу играти као домаћини 09. или 10. октобра, док је реванш утакмица на распореду за седам дана у Бургасу.

Одбојкашице Гацка угостиће израелску екипу Хапоел Кфар Саба у термину 27.-29. новембар у оквиру 1/16 финала Челенџ купа, док ће реванш у далеком Израелу одиграти у термину 04.-06. децембар.

Најатрактивнијег противника добио је бијељински Радник. Бијељинци ће имати велику част да угосте вишеструког шампиона Србије, екипу београдске Црвене Звезде. У оквиру 1/16 финала Челенџ купа Радник ће у првој утакмици бити домаћин 27.-29. новембра, а реванш меч у Београду биће одигран 04.-06. децембра. Нема сумње да ће утакмица у Бијељини привући велико интересовање свих љубитеља одбојке у Семберији, али и бројних симпатитера београдског клуба којих Црвена Звезда у том дијелу Р. Српске има у импозантном броју.

Повезани текстови

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *