ЖОК “БИМАЛ ЈЕДИНСТВО” И ОК ”МОДРИЧА ОПТИМА” ЈУНИОРСКИ ПРВАЦИ БиХ

У Сарајеву и Модричи претходног викенда одиграни су финални турнири такмичења млађих категорија ОС БиХ у конкуренцији јуниорки и јуниора.

Титула у женској конкуренцији припала је одбојкашицама ЖОК “Бимал Јединство” из Брчког, а у мушкој конкуренцији одбојкашима ОК “Модрича Оптима” из Модриче.

 

У полуфиналним утакмицама у женској конкуренциј састали су се првопласирани клуб женског јуниорског првенства  Одбојкашког савеза Федерације Босне и Херцеговине и другопласирани клуб женског јуниорског првенства Одбојкашког савеза Републике Српске у првој полуфиналној утакмици, односно првопласирани клуб женског јуниорског првенства Одбојкашког савеза Републике Српске и другопласирани клуб женског јуниорског првенства  Одбојкашког савеза Федерације Босне и Херцеговине у другој полуфиналној утакмици.

ОК “Илиџа” – ОК “Инова” 0:3 (19:25, 19:25, 25:27)

ЖОК “Бимал-Јединство” – ОК “Троглав” 3:0 (25:15, 25:14, 25:11)

ОК “Инова” и ЖОК “Бимал Јединство” побједама у полуфиналним утакмицама обезбиједиле су борбу за најсјајније одличје, док су се поражене екипе бориле за треће мјесто.

У финалној утакмици, која је одиграна на Мојмилу у спортској дворани ”Рамиз Салчин”, одбојкашице ЖОК “Бимал Јединство” надиграле су  одбојкашице ОК “Инова” из Бања Луке резултатом 3:0,  по сетовима 25:21, 29:27 и 26:24.

У утакмици за треће мјесто ОК “Троглав” из Ливна побједио је домаћина ОК “Илиџа” из Илиџе резултатом 3:0, по сетовима 25:20, 25:15 и 25:16.

Коначан поредак јуниорки:

  1. ЖОК “Бимал Јединство”, Брчко
  2. ОК “Инова”, Бања Лука
  3. ОК “Троглав”, Ливно
  4. ОК “Илиџа”, Илиџа

За најбољу играчицу проглашена је Билећанка из побједничког састава Јована Биберџић.

Судијски колегиј на овом турниру чинили су: Сенад Хелач – делегат-контролор из Сарајева, те судије Аднан Абаџија из Илијаша, Срђан Баралић са Пала и Мирослав Чолић из Љубиња.

 

По истом принципу као и женска полуфинала, одигране су и мушка јуниорска полуфинала. Састали су се ОК “Градина Херцег” и ОК “Љубиње Банком” у првој утакмици, односно ОК “Модрича Оптима” и ОК “Олово” у другој полуфиналној утакмици.

ОК “Градина Херцег” – ОК “Љубиње Банком” 3:2 (25:22, 25:21, 24:26, 22:25, 16:14)

ОК “Модрича Оптима” – ОК “Олово” 3:1 (18:25, 25:15, 25:15, 25:21)

ОК “Градина Херцег” и ОК “Модрича Оптима” побједама у полуфиналним утакмицама обезбиједили су пласман у финале и борбу за првака државе.

У неизвјесној финалној утакмици одбојкаши ОК “Модрича Оптима” су резултатом 3:2 побједили своје вршњаке из ОК “Градина Херцег” из Сребреника.

Игра коју су испољили тимови из Сребреника и Модриче у финалној утакмици која је трајала два часа и 15 минута, буди наду у још боље дане одбојкашког спорта.

У утакмици за треће мјесто састали су се ОК “Љубиње Банком” из Љубиња и ОК “Олово” из Олова. Успјешнији су били одбојкаши ОК “Олово” који су резултатом 0:3 надиграли одбојкаше ОК “Љубиње Банком”. По сетовима 23:25, 22:25 и 19:25.

Коначан поредак јуниора:

  1. ОК “Модрича Оптима”, Модрича
  2. ОК “Градина Херцег”, Сребреник
  3. ОК “Олово”, Олово
  4. ОК “Љубиње Банком”, Љубиње

За најбољег одбојкаша проглашен је Јован Новаковић, средњи блокер новог шампиона БиХ.

Судијски колегиј на овом турниру чинили су: Миленко Марић – делегат-контролор из Бања Луке, те судије Един Беговић из Зенице, Јасмин Хусејновић из Сарајева и Предраг Пецикоза из Добоја.

ЖОК „Бимал јединство“ и ОК “Модрича Оптима” честитамо на освојеној титули првака Босне и Херцеговине.

Фотографије са ових турнира моћи ћете погледати на нашем сајту у фолдеру ФОТОГАЛЕРИЈЕ.

Повезани текстови

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *