Одржана 3. сједница Управног одбора ОС РС

Трећа сједница Управног одбора Одбојкашког савеза Републике Српске одржана је, дана 25. 10. 2017. године  у Котор Вароши.

На овој сједници усвојен је Извјештај о финасијском пословању у периоду од 1. јануара до 30. јуна 2017. године, као и прелиминарни Финасијски план у 2018. години.

Прихваћен је Извјештај о одржаном Одбојкашком кампу “Требиње 2017“  са предложеним  мјерама за унапређење рада будућих кампова у организацији Одбојкашког савеза Републике Српске и Извјештај о такмичењу одбојке на пијеску за закључком да се наредне године предузму мјере у циљу повећања броја турнира одбојке на пијеску у Републици Српској, посебно због тога што досадашња активност не прати ниво подршке ФИВБ и ЦЕВ у опремању терена одбојке на пијеску.

Уз прихватање Извјештаја о семинару одбојкашких тренера констатовано је да постоје проблеми у функционисању Удружења тренера. Задужени су предсједник ОСРС и члан УО ОС БиХ из РС да договоре пријем у Министарству спорта са темом „Однос клуб – школа спорта“

Извјештај о Семинару одбојкашких судија једногласно је усвојен са приједлогом мјера за унапријеђење рада и реалније подршке напредовању посебно младих судија

Управни одбор донио је Одлуку о подршци формирању нових клубова у ОСРС којом се додатан подстицај даје формирању и функционисању клубова у мушкој конкуренцији.

На сједници је усвојен Програм обиљежавања 25 година одбојке у Републици Српској, Програм едукације младих одбојкаша и одбојкашица и тренера у Републици Српској уз подршку Одбојкашког савеза Србије и стручњака из тог савеза.

Усвојен је календар одбојкашких догађаја у наредној години на приједлог клубова из Бањалуке, Љубиња, Бијељине и Пала. Посебно мјесто према одлуци Управног одбвора ОСРС заузима један посебан догађај, одигравање пријатељске утакмице женске сениорске репрезентације Србије са једном од  квалитетних репрезентација из Европе.

Сједници је по позиву присуствовао Никола Козић, предсједник УОС ОСРС.

Повезани текстови